Beitedyr i Løiten Almenning

Det er mange beitedyr i allmenningen Her kommer litt info:

– Fargen på øremerker og klave sier hvem som er eier av sauene.
– Det står nummer og navn i øremerker og klave.
– Søyene har slips, dette er noe som henger på klaven. De har røde, blå, gule (eller ingen) og grønne. Blå = 1 lam, gul (eller ingen) = 2 lam, Grønn = 3 lam. Dette slipset har ikke noe med hvem som eier dyret.

Trenger du å ringe angående noe med sauene, så er nummeret til vakttelefonen 48134470. Ikke legg ut på facebook, da mange av sauebøndene ikke har anledning til å se/få vite infoen. Ring vakttelefonen og husk: legg merke til farger på ører og klave.

Vær så snill og vis hensyn, kjør pent! Dyra kan ofte ligge i skyggen og de kan være litt vanskelige å se til tider. Og stol aldri på at et lam løper dit du tenker er logisk.

Ønsker alle en flott sommer i Løiten Almenning!