Påskestolpejakt på Hedmarksvidda

Du har kanskje prøvd stolpejakten på sommerstid? Denne påsken tilbyr Løten o-lag og Vang OL stolpejakt i skiløypene på Hedmarksvidda.

Tanken om stolpejakt på vinteren er ikke helt ny. Da Løten o-lag og Vang OL samarbeidet om NM i skiorientering på Gåsbu i 2019 ble det med støtte fra Hedmark fylkeskommune, Løten kommune og Hamar kommune satt ut stolper i skiløypene. Nå prøver o-lagene igjen å sette ut stolper i skiløypene på Hedmarksvidda.

– Når det i 2021 åpnet seg en mulighet for å teste ut appen Stolpejakten til skistolpejakt i forbindelse med påsken var dette noe vi ikke kunne si nei til. Vi setter i den forbindelse stor pris på å ha fått med oss lokale sponsorer på laget, sier Ragnhild Jetlund, leder i Vang OL.

Forrige gang klubbene plasserte ut stolper i skiløypene var det 25 stykker totalt. Denne påsken kan du jakte på til sammen 40 stolper med varierende vanskelighetsgrad og beliggenhet. 20 av disse stolpene settes ut av Løten o-lag og det er stolpegeneral Tore Stenseth som har ansvaret for å få stolpene ned i snøen før oppstarten 24. mars. Han har med seg gode hjelpere, så hvis du tar turen ut allerede 24. mars vil du finne stolper på fine steder som Bårdsætra, Klekkefjellet og Hestfjellet.

– Kanskje oppdager du noen nye turmål du ikke har vært på før? Det må jo være fint å bruke påsken til det. Det er en fin aktivitet og med stolpene har man mulighet til å lage seg fine turer, sier leder i Løten o-lag, Tove-Kristin Westli.

Stolpene registreres med QR-kode og appen Stolpejakten eller ved å notere kodene på papirkartet.

– Vi håper at mange vil bruke dette tilbudet, sier Jetlund og legger til:

– Stolpejakten passer for alle aldre. Vi har valgt å plassere stolpene i nærheten av utfartsparkeringer og
hytteområder. Dette kan for eksempel være en fin familieaktivitet, og større barn kan kanskje gå på
stolpejakt alene.

I tillegg til appen vil kartbrosjyrer med oversikt over alle postene være tilgjengelige på flere lokale steder: Joker Brenneriroa, Shell Ridabu, Kiwi CC martn, turisthyttene, Budor og HHT-butikken. Postene står ute til 1. mai.

Foto og tekst: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen

STOLPEJAKT: Tore Stenseth, stolpegeneral, og Tove-Kristin Westli, leder i Løten o-lag, håper mange vil jakte på stolper i fjellet i påsken. FOTO: Emilie Westli Andersen