Sesongen for turposter er i gang!

Lørdag 30. april var det sesongstart for turposter i alle fire kommunene i Hamarregionen. Nytt av året er at det nå er 10 turposter i Hamar også, som betyr at det nå er 40 flotte turforslag som alle kan benytte seg av før sesongslutt 16. oktober. Turposter på Hedmarken er et stort samarbeidsprosjekt som HHT har koordinert i mer enn 10 år. Sesongen for turposter er 30. april til og med 16. oktober (noen poster blir tilgjengelig litt senere pga. snøforhold). Alle turforslagene blir tilgjengelig digitalt på ut.no.

Felles for alle 40 turpostene med tilhørende turforslag kjennetegnes av positive grunneiere. Vi ber derfor alle deltakere være ekstra påpasselige med å respektere angitt parkering, vise hensyn til dyr på beite, ta med eget søppel og følg angitt turbeskrivelse. Bruk gjerne sykkel til startpunktet. Man kan notere postkoden i trykksaken eller man kan kvittere digitalt via UT-appen når man er nærmere posten enn 75 meter. Hvordan kvittere digitalt i UT-appen?

Premier
Det blir også i år deltakerpremier til barn/unge som tar minst 6 poster. Premien er et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall. Den premien er et spleiselag mellom Sparebank1 Østlandet, kommunene, HHT og Ankerskogen svømmehall. I tillegg blir det uttrekkspremier i hver kommune. Man kan hente seg turposthefter på servicekontorene i hver kommune, bibliotekene, noen sportsbutikker, svømme/idrettsanlegg og aktuelle matbutikker som ligger sentralt til i forhold til turer. HHT-butikken i Strandgata 45 i Hamar har alltid alle fire heftene tilgjengelig.

Turpostene i Løten
Emilie Westli Andersen fra HHT Løten krets har ansvaret for alle 10 turpostene i Løten. Idrettskonsulent Ole Eskild Dahlstrøm i Løten kommune er svært glad for dette og vet at denne tilretteleggingen betyr mye for mange. Emilie frister denne gangen med poster både ved fossefall (Sagbakken-fossen anbefales som sesongstart – og Korpreiret fra 10. juni), 3 poster i Mosjømarka, Væringsåsens promenadestier fra Nordhue og nærmiljørunder.

Turpostene finner du i trykksaken her: 10 turposter i Løten. Post 5, 6, 7 og 8 står ute fra 10. juni.

Ole Eskild Dahlstrøm (Løten kommune) og Emilie Westli Andersen (HHT i Løten).

Ole Eskild Dahlstrøm (Løten kommune) og Emilie Westli Andersen (HHT i Løten). Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Turpostene i Hamar, Stange og Ringsaker kan du lese mer om her

Vi ønsker riktig god tur!